Hvad betyder GSM, EDGE, 3G og 4G?

GSM, EDGE, 3G, Turbo 3G , 4G og LTE er alle betegnelser for teknologier for mobilkommunikation.

GSM - er forkortelse af "Global System for Mobile Communications" og har dannet grundlag for mobiltelefonien, som vi kender den i dag.

EDGE - er forkortelse af "Enhanced Data rates for GSM Evolution" og er en videreudvikling af GSM netværket. Downloadhastigheden for EDGE ligger på ca. 120 Kbit/s.

EDGE dækningen finder du i enkelte yderområder, hvor der ikke findes 3G eller 4G.

3G og Turbo 3G - 3G er forkortelse af "3rd generation" (tredje generation) teknologi for mobilkommunikation og er efterfølger for GSM/EDGE. 3G gør det muligt at anvende live video (videokonference, live streaming video/webcast og videotelefoni) mellem 3G mobiltelefoner.

3G er især kendetegnet for mulighed for at sende og modtage data med høj hastighed. Med 3G kan du opnå downloadhastigheder på op til 3 Mbit/s og med Turbo 3G kan du under optimale forhold opnå hastigheder på op til 5,7 Mbit/s. Se mere på www.hallo.dk.

4G er en forkortelse for 4. generation. 4G bliver også kaldt for LTE (Long Term Evolution). LTE er en udvidelse af 3G-netværket, der giver dig mulighed for at få meget høj hastighed på mobildata og bedre talekvalitet. På TDC?s mobilnetværk er den forventede datahastighed ved download mellem 17 og 71x Mbit/s (hvilket kan være højere afhængig af, hvor du er).

Klik her for at se, hvor TDC dækker.

Tilbage

 

Hvad kan vi hjælpe med?

70 30 18 18

 

Hjælp til at købe abonnement?

I tvivl om hvilket abonnement, der passer til dit behov? Så lad os hjælpe dig.